Day: November 16, 2020

Meşteşugurile tradiţionale rome

Meşteşugurile tradiţionale rome

Actualitate
Literatura istorică subliniază că încă din evul mediu, meşteşugarii romi ocupau un loc semnificativ în economia Ţărilor Române, umplând o nişă care nu putea fi satisfăcută de forţa de lucru a românilor. Împărţirea romilor în neamuri de meşteşugari a fost asemuită existenţei unor „bresle naturale”. Romii nu au ocupat dintotdeauna şi în exclusivitate meşteşugurile percepute ca fiindu-le tradiţionale. O cercetare referitoare la statutul romilor din Imperiul Otoman aduce la lumină faptul că, de pildă, în registrul fiscal din 1522-23, printre romi erau, pe lângă meşteşugarii cu profesiuni „tradiţionale”, inclusiv ocupaţi ca măcelari, paznici de închisoare, chirurgi, medici, poliţişti, ieniceri sau fabricanţi de brânză. Cărămidarii Despre cărămidari şi istoria meşteşugului lor s-a scris foar
Ardei umpluți fără carne – Rețetă ușoară, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți fără carne – Rețetă ușoară, rapidă și gustoasă

Sa halim bine
Doar pentru ca tii post, nu inseamna ca nu te poti bucura de o masa delicioasa… Uite cat de usor e sa prepari niste ardei umpluti de post, dupa o reteta care nu are cum sa dea gres… Ingrediente: 7-8 buc ardei gras, 500 g ciuperci, 100 g orez, 1 ceapa mare, 2 catei usturoi, 1 morcov mare, 2 linguri ulei de masline, 1 legatura patrunjel, 100 ml piure de rosii, sare, piper Mod de preparare: 1. Pregateste ardeii pentru umplut: Taie “capace” fiecarui ardei si curata de seminte partea inferioara, folosind o lingurita. 2. Intr-o tigaie incinge uleiul si caleste ceapa taiata cat mai marunt, impreuna cu usturoiul maruntit. 3. Cand ceapa devine translucida, adauga ciupercile taiate cubulete si amesteca continuu, pana ce ciupercile isi schimba culoarea integral. 4. Adauga peste 2-3