Ficatei inabusiti cu vin si usturoi
Mod de preparare:
Spalam bine ficateii, ii lasam in apa rece 15-20 de minute, apoi ii punem intr-o strecuratoare. Ii trecem sub jet de apa rece si ii lasam sa se scurga bine.
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam ficateii scursi.
Ii prajim usor pe ambele parti pana isi schimba culoarea, apoi adaugam vinul si-i lasam sa fiarba acoperit aproximativ un sfert de ora sau pana ficateii sunt bine patrunsi si lichidul din cratita mai scade. Din cand in cand amestecam usor in ei avand grija sa nu-i sfaramam. Spre sfarsit adaugam usturoiul zdrobit si asezonam cu sare si piper. Cand sunt gata, presaram peste ei marar tocat. Ii sevim alaturi de mamaliguta si muraturi sau garnitura preferata. Foarte simplu de facut si tare buni sun acesti ficatei inabusiti cu vin si usturoi.
Mai jos am atasat ...