Day: December 23, 2021

Nu Suntem Muritori, e Clar.

Nu Suntem Muritori, e Clar.

Opinii
Dcidem zile intregi, cu goana noastra descreierata dupa cadouri de Creciun vacante si Revelioane. Alungam timp din propria viata, ca sa ajungem mai repede De zeci de ori pe zi, mintea noastra toarce un pacat autodistructiv: sa treaca si asta, sa vina mai repede clipa… Cind murim, de fapt .Noi,romii , ne simţim datori faţă de stirpea noastră să ne evidenţiem inestimabilele calităţi de smecheri Învatand eu jurnalismul din goana tirajelor, am priceput devreme ca, indiferent daca scriu o stire chioara sau un material labartat pe doua pagini de ziar, în Vocea Romilor . Orice-mi bubuia prin cap, orice iubire inceputa si neterminata, orice nebunie, orice risc si orice suferinta raspun in presa si o scriu nu pot dormi nu pot sa halesc nu pot sa beau sau sa ma distrez La asta raspund eu: de
COLINDAM DE COLINDETII

COLINDAM DE COLINDETII

Opinii
COLINDAM DE COLINDETII E vremea colindelor şi vremea Cei mici învaţă în şcoli şi grădiniţe cele mai frumoase cântece care le canta romii si romanii să le umple traista de plastic cu care vor pleca la colindat, in sat e e vremea colindetului iar părinţii lor înşiră pe finaluri de agendă . Eu n-am ajuns încă la bilanţurile pentru tot tumultuosul 2021 dar pentru zilele din urmă scrijelesc în agenda uimirilor mele câteva constatări Dar noi trăim pentru plăcerea de azi, şi nu pentru bunăstarea de mâine, aşa că o înjurătură spusă pe loc ne răcoreşte şi ne dă senzaţia că ne-am făcut datoria faţă de propriul bâzdâc generat nu de vreo profundă nelinişte metafizică, ci doar de niste pârlit de copiil romii care merge la colindat in sat ca asa a fost si eu invatat de la parinti sa strangem covrig
Prepararea porcului(II) – caltaboşi, tobă şi pate de ficat de casă

Prepararea porcului(II) – caltaboşi, tobă şi pate de ficat de casă

Sa halim bine
După ce am preparat cârnaţii, haideţi să ne ocupăm şi de caltaboşi, pate de ficat de casă şi tobă. Pentru pregătirea caltaboşilor va trebui să ne echipăm cu o oală mare de vreo 30-40 de litri, să fim siguri ca ingredientele au loc suficient pentru fierbere. Ingrediente pentru caltaboşi: 1,5 kg de carne rămasă de la fasonare, picior, sau cap de porc 1 kg de organe (inima, limba, rinichii, plămânii) 1,5 kg de ficat de porc 2 kg de slănină de la gât bucăţi de şoric (după preferinţa fiecăruia); 500 gr ceapă 10 g piper măcinat 30- 40 g sare 5 g nucşoară rasă 4-5 frunze de dafin ( facultative) 15-20 boabe de piper 10 m maţe cumpărate din comerţ Pentru tobă, mai adăugăm: Urechile 1 kg de carne fragedă de pe spate 2 kg cap de porc 1 kg şorici şi 1 kg limbă de porc Pent