Vrăjeli adevărate – 11 ianuarie 2016

vrajeli• După cum s-a mai consemnat, pe fostul primar al Râmnicului, Emilian Frâncu, l-a apucat “febra” scrisului de cărţi în puşcărie. Cartea “Consideraţii generale privind statutul profesional al jurnalistului” nu este singurul volum editat de Frâncu în închisoare, deoarece acesta a mai “conceput” şi opera “Istoriografia Bisericii Catolice în judeţul Vâlcea”. Punem pariu că până la ieşirea de la “răcoare”, programată peste 2-3 luni, Emilian Frâncu va mai scrie… patru cărţi!?!

• Un nou exerciţiu de imagine a făcut CNADNR zilele trecute cu o nouă “dezbatere publică” la Râmnicu Vâlcea pe tema autostrăzii Sibiu-Piteşti. Traseul exact al autostrăzii se cunoaşte încă de acum o lună şi a fost anunţat chiar de ministrul Transporturilor, astfel că toată dezbaterea a fost de fapt un nou prilej ca deputatul Buican să se dea “în stambă” şi să ne spună… de ce apa este udă şi porcul nu poate să zboare!

• După zeci de ani în care a “murdărit” faţa urbanistică a centrului Râmnicului, clădirea societăţii Moda Sârguinţa, redenumită “Modas” (dintre River Plaza Mall şi Winmarkt Mall) este astăzi un exemplu de urmat în privinţa lucrărilor de modernizare a imobilelor. Ziarul nostru a fost cel mai aprig critic al modului cum arăta clădirea în trecut, însă iată că acum este finalizată, arată ultra-modern (cu lift de sticlă pe exterior), iar din punct de vedere arhitectonic se încadrează perfect cu imobilul ce aparţine River Plaza Mall. Felicitări, Moda Sârguinţa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *