Shadow

FDP a creat zeci de locuri de muncă pentru persoanele vulnerabile din România prin dezvoltarea unui grup de întreprinderi sociale

Fabrica+de+mozaic_556438Fundația Dezvoltarea Popoarelor (FDP) a finalizat implementarea proiectului de economie socială „SuccES Întreprinderi sustenabile pentru incluziune”. Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 12 luni, începând cu octombrie 2014, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor
2007-2016, cu un buget total de 2.426.893,56 lei.
În urma desfășurării proiectului, FDP a ajutat 158 de persoane din grupuri sociale vulnerabile să-și găsească un loc de muncă prin serviciile de ocupare. Printre beneficiarii acestor servicii majoritatea au fost persoane de etnie rromă (37), persoane cu dizabilități (36) și femei în situații de risc (36). De asemenea, serviciile de ocupare s-au adresat celor care au abandonat de timpuriu școala (23), tinerilor de peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție (19) și persoanelor din familii cu mulți copii (7).
O parte importantă a proiectului a fost reprezentată de înființarea și dezvoltarea structurilor de economie socială. Aceste structuri au ca scop creșterea incluziunii sociale pentru persoanele defavorizate prin crearea de locuri de muncă în cadrul unor afaceri sustenabile.
Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, FDP a dezvoltat patru întreprinderi sociale. Două dintre acestea Proiect Mozaic Ilfov (Popești Leordeni) și SC FDP Store Team Cluj au fost create în 2012. Alte două au fost create și dezvoltate în ultimul an – FDP Dambovita (Cojasca) și Prest Com Pavaj Arad (Sântana). În cadrul acestor 4 organizații, pe parcursul proiectului, au fost create 22 de noi locuri de muncă, din care 16 pentru persoanele din grupuri vulnerabile și menținute încă 11 locuri de muncă create anterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *