Pate de casă, cu portocală şi migdale

656x440_pate-de-casa-cu-portocala-si-migdale-424564Ingrediente
– 600 gr ficatei pui
– 200 – 300 gr carne de pui (pulpa)
– 1 portocala
– sare
– piper
– nucsoara
– 100 gr unt
pt topping:
– 1-2 lg marmelada de portocale cu whisky
– 2/3 lg ulei de masline
– coaja uscata de portocale
– sare
– piper
– 50 gr migdale

MOD DE PREPARARE
Spalam ficateii, ii lasam la scurs. Carnita o punem la fiert, alaturi de niste legume.
Ficateii ii punem la rumenit in putin unt cu ulei de masline. Se adauga feliile de portocala curatate de pielite. Se lasa sa sfaraie un pic, apoi se stinge totul cu putina zeama de la supa de carne. Se adauga si carnita si se lasa sa fiarba inabusit. Se potriveste gustul cu sare, piper si putina nucsoara.
Dupa ce s-au patruns bine, se dau deoparte si se lasa putin la temperat.
Se pune totul intr-un blender, se adauga untul si se mixeaza spuma compozitia. Daca iese prea inchegata, se mai adauga putina zeama de la supa.
Se toarna intr-o forma de ceramica (preferabil), se stropeste cu putin ulei de masline, cateva lingurite cu marmelada diluata cu putina apa.
Migdalele se rumenesc putin, se toaca grosier si se presara peste pate. Se macina putina pudra de coaja uscata de portocala, un praf de nucsoara. Se da la rece pana in momentul servirii.

S-aveţi poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *