Shadow

Elev roman sclipitor, UMILIT si pedepsit de profesori. A scris ca „liceul este ABATOR mental si spiritual”

elev-600300Un elev din Tulcea, de la colegiul „Spiru Haret”, a indraznit sa isi manifeste, pe Facebook, dezamagirea fata de sistemul de invatamant romanesc. Profesorii au aflat ce a scris si au decis sa il pedepseasca.
Iata mesajul postat de elevul de la „Spiru Haret”. Analiza este inteligent scrisa si surprinde extraordinar de fidel carentele sistemului de invatamant.Sistemul educational din Romania. Cum sa nu il iubesti?!
Dupa ce termini gimnaziul, te duci cu forte proaspete la abatorul mental si spiritual, caruia i se mai spune si liceu. Totul pentru o diploma de hartie, cu poza ta spanzurata pe ea, pentru care inveti din rupte 4 ani intregi, te trezesti in fiecare dimineata cu spaima si scarba, gandindu-te ce orori te mai asteapta in acea zi. Dar, de parca nu ar fi de ajuns, mai trebuie sa inveti materii nefolositoare, sa le memorezi asa cum ti se dicteaza, pentru ca mai apoi sa stai intepenit 3 ore intr-o banca de un metru patrat si sa tutui toate prostiile pe care le-ai retinut, pentru ca termenul invatat este impropriu.
But wait, there’s more. Toate astea le faci, cum am mai spus, pentru o coala A4 care atesta ca, intr-adevar, ai fost distrus mental, fizic si psihic in ultimii 4 ani cu brio. Dupa cum stim mare parte dintre noi, este perioada simularilor, si in viata mea nu m-am simtit mai indignat si mai jignit decat astazi, cand mai aveam putin si ieseam din clasa, pentru ca in urma eforturilor sustinute de a revizui materia predata in ultimii 3 ani, pe langa temele zilnice, am fost anuntati intr-un mod foarte placut ca ne-am descurcat execrabil, ca nu suntem buni de nimic, ce mai, inca un pic si ne zicea ca degeaba mai incercam sa trecem anul si sa intram in bac, pentru ca oricum nu vom reusi sa-l absolvim. Dar deja deviez de la subiect…
Cum spuneam, mirificul, mirobolantul, inegalabilul sistem de invatamant romanesc si unele cadre profesorale pur si simplu mirifice, m-au facut sa imi pun intrebari serioase cu privire la viitorul meu si al colegilor mei, precum si la viitorul tarii… Un sistem care se bazeaza pe invatare reproductiva, a unei materii invechite (predata cate-odata de niste profesorii mai invechiti decat materia in sine), care cere elevului mai mult decat poate acesta duce, si, de ce nu, niste cadre didactice puse acolo numai ca sa il streseze, facand cateodata si abuz de putere, ca doar de, e fain sa faci asta, si care considera ca materia lor e cea mai importanta, singura din programa chiar, asa ca temele pentru acasa si lectiile pe care elevul trebuie sa le invete, sunt indeajuns de stufoase incat sa ocupe intregul timp al acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *