Shadow

REPORTAJ printre ROMII care au îngrozit ANGLIA: “Englezii sunt nişte porci. Vrem case”

Imagini cu emigranţi români de etnie romă care distrug spaţiul verde şi îşi fac nevoile în public au fost prezentate britanicilor de cotidianul de mare tiraj The Sun. Acum, tabloidul revine cu un reportaj realizat de o jurnalistă care a pătruns în tabăra de romi, improvizată în Park Lane, din Londra.

“Tabără este un cuvânt mare”, arată jurnalista. “Nu sunt corturi, nu sunt paturi. În schimb, am în faţă mormane de sticle goale, sandvişuri mâncate pe jumătate, mucuri de ţigară”.
“Găsesc o duzină de oameni în această tabără murdară. Întorc feţele obosite spre mine, iar ochii le sclipesc câteva momente – până când realizează că nu o să le dau niciun ban”.
Unul dintre bătrânii din grup, care a ajuns cu două zile în urmă în Anglia, spune că a venit aici pentru a găsi un loc de muncă. “E greu, dar nu vom pleca acasă. Vreau să îmi găsesc de lucru pentru a duce o viaţă mai bună”, a explicat bărbatul.
Alături sunt însă câteva femei care cerşesc, spunând că nu au ce să mănânce. Noaptea, toţi merg într-un pasaj, pentru a se feri de ploaie.
“Dar este prea frig să ne odihnim. Şi ne este foarte frică”, spune una dintre ele, într-o pauză de la cerşit.
O femeie în vârstă are pretenţii cam exagerate: “Englezii sunt nişte porci. Credeam că vom fi trataţi mai bine. Vrem case în care să trăim”, spune ea. Bărbaţii mai tineri sunt optimişti: “Nu mă deranjează unde stau. Va fi mai bine”.
În ziua petrecută cu romii, aceştia şi-au făcut nevoile în public, au cerşit pe Oxford Street şi au jucat banii strânşi, între ei, la jocuri de noroc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *