Shadow

Romania, trezeste-te! Aproape o treime dintre copii nu merg la scoala. Viitorul e sumbru

ssaracAproape 30% dintre copiii romani cu varste de pana in 18 ani au abandonat scoala, cu 10% mai mult decat acum doi ani, arata cele mai recente statistici ale INS. Situatia este foarte grava, spun reprezentantii organizatiei “Salvati copiii”.
Romania isi serbeaza astazi copiii, de 1 iunie, dar se pare ca in majoritatea timpului nu prea are grija de ei si de viitorul lor. Institutul National de Statistica (INS) a publicat cu ocazia Zilei Internationale a Copilului cifre de-a dreptul socante. 27,8% dintre copiii romani nu merg la scoala, cu 7% mai mult fata de media europeana si cu 10% mai mult decat in urma cu doi ani.
Situatia este dramatica, daca ne gandim ca intr-o buna zi aceasta generatie va duce greul economiei si va asigura pensiile varstnicilor, tot mai numerosi ca proportie in totalul populatiei.
Cum am ajuns aici? Ultimele guverne s-au laudat ca ne-au adus prosperitate si ca le-au asigurat copiilor toate conditiile sa invete, punandu-le la dispozitie microbuze scolare sau oferindu-le lapte si corn la pranz. In plus, presedintii Romaniei s-au batut cu pumnii in piept ca sustin Educatia si fac din ea o prioritate. Si atunci?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *