FRIPTURA ŢIGĂNEASCĂ

O reţetă aromată şi picantă de friptură de porc, colorată ca spiritul liber al etniei rome, care trezeşte pofta de viaţă, friptura de porc ţigăneasca este ideală pentru un prânz rustic, fără pretenţii, când vă doriţi ceva original şi autentic.
Lăsaţi prejudecăţile la o parte şi încercaţi să vă priviţi toţi vecinii cu interes pentru cultura şi valorile lor! S-ar putea să ne înţelegem toţi mai bine, dacă ne-am cunoaşte valorile tradiţionale, mentalitatea şi stilul de viaţă…
Ce pot eu să spun este că nu etnia face vecinul bun, ci educaţia, respectul şi sufletul omului. Generalizările nu fac decât să ne strice relaţiile interumane („Nu există pădure fără stricăciuni”). Aşa cum legile judecă faptele şi nu etnia, aşa ar trebui să facem şi noi. Pentru că şi noi, la rândul nostru, putem fi greşit judecaţi în funcţie de naţionalitate.
După ce am văzut un documentar despre folclorul ţigănesc, pot să spun că am rămas impresionată de vivacitatea muzicii lor şi de spiritul lor vesel, care transpare atât în dansuri, cât şi în arta culinară. Manelele nu reprezintă muzica tradiţională ţigănească, aşa cum probabil crede multă lume.
Mâncarea ţigănească este caracterizată prin culoare şi arome puternice, rusticitate şi… pasiune. Poate fi o experienţă interesantă!
Ingrediente:
– Muschi de porc (reţeta merge şi cu ceafa de porc şi cotlete)
– Lapte
– Câţiva căţei de usturoi (la 2 muşchiuleţi cam 7 căţei de usturoi)-functie de cât de mult suportaţi usturoiul
– Puţină faină
– Pastă de ardei iute (dacă vreţi şi mai picant) sau boia iute
– Sare
– Piper
– Boia dulce
– Ulei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *