Romii din Germania cer interzicerea revistei elevetiene Die Weltwoche, pentru publicarea unui articol “rasist” despre tigani

Un consiliu al tiganilor din Germania cere in justitie interzicerea in aceasta tara a revistei elvetiene Die Weltwoche, dupa ce publicatia a prezentat pe prima pagina fotografia unui copil rom care indreapta o arma catre camera, imaginea insotind un articol cu titlul “Vin tiganii: jafuri in Elvetia”, pe tema infractiunilor comise de acestia, relateaza BBC.

Potrivit Consiliul Central al populatiei Rome si Sinti din Germania, materialul publicat de Die Weltwoche reprezinta incitare la ura rasiala. 

Mai mult, agentia care a furnizat fotografia spune ca semnificatia acesteia a fost distorsionata. 

De cealalta parte, redactorul-sef adjunct de la Die Weltwoche sustine ca articolul a fost justificat. El a admis ca materialul a provocat indignare, dar a insistat ca acesta evidentiaza “turismul infractional” in crestere din Elvetia. 

Articolul, care a fost titrat “Vin, fura si pleaca”, sugereaza ca “familiile de tigani din Europa de Est sunt in mare parte vinovate de cresterea turismului infractional”.

Materialul mentioneaza infractiuni precum prostitutia si folosirea copiilor pentru cersit si furturi, precizand totodata ca “nu toti tiganii sunt implicati”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *