Nu banuiau ca sunt rom ”[Vorbe „minoritare”]

 

„Colegii mei de scoala nu banuiau ca sunt rom. Pentru ei asta inseamna sa mergi cu caruta si sa fii infractor, iar eu am fost mereu printre cei mai buni din clasa”
Cornel Gurgu, un student la medicina care nu se mai teme sa se declare rom. Mai mult, Corina e în al patrulea an la Medicină şi semestrul viitor pleacă la Marsilia, cu o bursă Erasmus. E doar pe jumătate romă şi toată viaţa s-a luptat să respecte vorbele tatălui ei, care a suferit mult de pe urma discriminării: „Fii mereu cea mai bună ca să nu aibă nimeni ce comenta!“.
Povesteşte că o parte din proiectele în care esteimplicată astăzi se datorează tristeţii din copilărie: „Nuştiu cât de rău e să fii discriminat – eu semăn cumama, dar de fiecare dată când mă întorceam acasă, îl vedeam pe tatăl meu foarte necăjit. A fost primul din familie care a făcut facultate şi a ajuns inginer. Lucra mai mult decât toţi colegii lui, dar era plătit mult mai prost. În plus, când mergeam la doctor, o lăsa mereu pe mama să intre cu mine, ca să fiu tratată mai bine. La premiere, îmi ducea coroniţa şi buchetele de flori până la uşa şcolii, iar apoi mă lăsa cu mama, ca să nu-l vadă învăţătoarea

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *