In orasul Pecica (Arad) au fost construite 49 de locuinte pentru comunitatile de romi

 

Un numar de 49 de locuinte sociale pentru comunitatile de romi au fost construite in orasul Pecica, judetul Arad, printr-un program al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), unitatile locative fiind receptionate saptamana aceasta, conform primarului Petru Antal, transmite Agerpres.

”Este o investitie finantata integral de catre Agentia Nationala pentru Locuinte. Au fost construite 49 de apartamente – 21 de apartamente cu 2 camere si 28 de apartamente cu 3 camere – destinate comunitatii de romi din orasul Pecica. Urmeaza ca in primavara sa introducem toate utilitatile si sa facem infrastructura necesara pentru functionarea cartierului si, probabil, din vara anului 2017 vor fi date in chirie acelor persoane care locuiesc in Pecica, sunt angajate si nu au locuinte. (…) Amplasamentul se situeaza intr-o zona apropiata de comunitatea roma din oras”, a declarat primarul orasului Pecica, Petru Antal.

Pana in prezent, potrivit unui comunicat de presa transmis de ANL, in cadrul programului ”Locuinte sociale pentru comunitatile de romi” au fost finalizate, in total, 168 de locuinte: in judetele Bihor (14 locuinte), Bistrita-Nasaud (21 de locuinte), Mehedinti (28 de locuinte), Olt (28 de locuinte), Sibiu (28 de locuinte) si Arad (49 de locuinte). In cadrul aceluiasi program, sunt in executie alte 21 de unitati locative in judetul Brasov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *