Shadow

Incendiu devastator! A ars colonia de romi de la Pata Rât

 

Un incendiu devastator a izbucnit, în această seară, la rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca, de la Pata Rât. Mai multe bărăci improvizate de romi pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi au fost mistuite de flăcări. Incendiul a fost stins cu greu. Romii cer case.
Martorii spun că focul a pornit în cocioaba unui bătrân de 68 de ani, operat. “În zece minute a ars tot. Am vazut ca iasă fum si am mers la el sa ii spun ca arde. L-am văzut in timp ce căra apa cu mogăldeaţa să stingă focul. Cred că de şocul care l-a suferit nu a putut nici să strige dupa ajutor”, spune o femeie, care la rândul ei a rămas fără acoperiş deasupra capului.
Corespondentul EVZ a transmis că oamenii au sunt disperaţi la 112, de mai multe ori, dar pompierii au întârziat. Incendiul afost atât de puternic încât apa a fost adusă şi cu vidanjele Regiei de apă canal. La faţa locului au fost şase maşini de pompieri şi zeci de jandarmi.
Romi au ameninţat că vor merge în faţa Primăriei Cluj Napoca să protesteze deoarece primarul Emil Boc îi tot duce cu vorba că le dă case unde să se mute! “Ne-au tot dus Cucoreanu. Să veniţi sa vedem unde stăm şi cum stăm. Mergem acolo şi facem scandal. Ori noi, ori primarul”, spune un rom. La faţa locului a fost şi viceprimarul Clujului Dan Tarcea, care a stat de vorbă cu oamenii foarte agitaţi. Persoanele care au rămas fără cocioabe vor fi mutate în două adăposturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *