Incredibil! Ce învaţă românii din Italia la şcoală: Limba maghiară este limba oficială în România, iar ţiganii sunt discriminaţi!

 

Un adevarat scandal diplomatic e pe cale sa inceapa intre Romania si Italia, dupa ce intr-un manual de scoala s-au facut afirmatii mincinoase despre minoritatile din Romania!
Italia are una din cele mai importante comunitati de romani, iar copiii imigrantilor frecventeaza de ani buni institutiile locale de invatamant. Un manual de Geografie dupa care invata, laolalta, copiii italieni si romani din Penisula le arata date total false despre realitatea din Romania, iar afirmatiile cu titlu academic jignesc intreg poporul roman!Nici mai mult nici mai putin, intr-un manual de geografie destinat elevilor de gimnaziu, pentru clasele 6-8, elevii sunt invatati ca limba maghiara este limba oficiala in Romania iar ungurii din tara noastra lupta pentru independenta! In opinia italienilor, Romania este impartita in doua: in afara arcului carpatic locuiesc romanii, iar in Transilvania, ungurii, care se lupta prin organizatiile politice si etnice pentru independenta administrativa si teritoriala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *