Postare rasistă a unui deputat, pe Facebook, la adresa romilor

 

Ma întorc de la Paris. Zbor cu Wizz AIR, unde se tine cont de prioritate. Printre pasageri şi mulţi ţigani, ca eu nu le zic rromi. E o prostie ca se asimilează cuvântul rrom cu România. Îşi ştiu bine rolul: toţi cu copilaşi după ei, la “prioritar”. Vorba unei doamne: 5 copii şi 15 adulti, cu “prioritate”! Ne e bun amendamentul refuzi un loc de munca, nu mai primesti ajutor social?”, a scris Florin Roman, pe Facebook.
Deputatul, care a demisionat la începutul lunii din funcţia de vicepreşdintele PNL, a făcut referire la o lege votată zilele trecute în Parlament, potrivit căreia dreptul la ajutor social încetează în cazul refuzului unui loc de muncă oferit. Decizia a fost luata cu 274 de voturi „pentru”, 4 „împotrivă” şi 2 abţineri.
„Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”, prevede iniţiativa pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.
Proiectul mai prevede că, în situaţia pierderii dreptului la ajutor social, familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioada de 12 luni de la data deciziei de încetare a acestui drept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *