Shadow

“Afumaţi” la Râpa: Protejaţi de poliţişti, doi fraţi i-au dus pe ţiganii din Tinca în pragul dependenţei de droguri

 

 

Poliţiştii Antidrog au primit pontul anul trecut, pe 30 martie. Doi fraţi din Tinca, Valentin şi Florin Puşcău, vindeau substanţe psihotrope, mai ales romilor din comună. De 1 aprilie, procurorii DIICOT au autorizat un investigator sub acoperire, care să-i supravegheze.
După o lună, investigatorul făcea prima tranzacţie cu aceştia, dar misiunea a continuat, ofiţerul şi colaboratorii săi lucrând sub identităţi ascunse aproape 6 luni, timp în care au descoperit că fraţii Puşcău aveau inclusiv protecţia poliţiştilor din zonă, care îi scăpaseră şi dintr-un dosar de braconaj.
Lanţul slăbiciunilor
În rechizitoriul întocmit anul acesta pe 7 iunie şi intrat în posesia BIHOREANULUIsub forma unui extras, procurorii DIICOT Oradea descriu felul în care fraţii Valentin şi Florin Puşcău, din satul Râpa, comuna Tinca, au intrat, pe rând, în afacerile cu etnobotanice. Primul a fost Florin care, arată martorii, ar fi făcut primele livrări de substanţe interzise în 2015. Valentin, conform propriilor depoziţii, doar îl ajuta, “în sensul că livra psihoactive consumatorilor atunci când fratele nu era acasă”.
Unul dintre clienţi, salontanul Nagy Mark, venea la ei aproape zilnic ca să cumpere etnobotanice, iar de la un moment dat le-a devenit dealer, preluând “marfă” pentru a o revinde în cercul său de prieteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *