Câţi bani primesc minorităţile ai căror deputaţi au votat Codul penal

 

O explicaţie pentru votul minorităţilor la Codul Penal, când au contribuit decisiv la adoptarea modificărilor votate de PSD şi ALDE, este dependenţa totală a acestora de bunăvoinţa puterii din punct de vedere financiar. Nu mai puţin de 100 de milioane de euro au primit asociaţiile etnice aparţinând minorităţilor naţionale în ultimii 4 ani de la bugetul de stat, potrivit datelor publice de la Departamentul pentru Relaţii Interetnice. În total sunt 17 asociaţii, reprezentate în Parlament de deputaţi, plus UDMR.
Cele 9 asociaţii analizate de G4Media.ro, care reprezintă interesele a 719.356 etnici, ai căror reprezentanţi au votat pentru adoptarea Codului penal, au primit în total 154.125.460 de lei, adică 34.250.102 euro. Cea mai mare asociaţie etnică din cele nouă este Partida Romilor, reprezentanta a peste 600 de mii de etnici.
Modul în care sunt cheltuiţi aceşti bani este verificat de către o instituţie subordonată Executivului – Departamentul pentru Relaţii Interetnice. Aceste fonduri trebuie folosite pentru: cheltuieli cu editarea, tipărirea şi distribuţia de cărţi, publicaţii precum şi de manuale şcolare; cheltuieli pentru organizarea/participarea la întruniri ale membrilor conform statutului şi alte asemenea manifestări, organizate în ţară şi în străinătate sau cheltuieli materiale pentru funcţionarea sediilor organizaţiilor şi sucursalelor/filialelor acestora, ale centrelor culturale şi comunitare, pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii ale imobilelor aferente, pentru asigurarea securităţii şi pazei acestora, precum şi cheltuieli conexe de expertiză şi audit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *