Shadow

Un centru de asistenţă pentru românii din străinătate va fi deschis în Sicilia. Iată ce servicii va oferi

 

Un centru de asistenţă pentru românii din străinătate va fi deschis în Sicilia, Italia. Autorităţile române discută acum cu cele italiene despre detalii proiectului.
Am iniţiat demersuri de a deschide un centru multifuncţional în sudul Italiei, în Sicilia, un centru de asistenţă pentru românii noştri de acolo. De foarte multe ori victimele ( traficului de persoane- n.r.) nu vin direct către oficiile consulare sau către instituţiile statului, ci către ong-uri. Un astfel de centru, credem noi, va fi mai aproape de ei’, a declarat Veaceslav ?aramet, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Afirmaţiile au fost făcute în cadrul demarării campaniei de prevenire a exploatării prin muncă.
Centrul ar urma să fie deschis în prima parte a anului 2019. Va fi un centru în care vom avea şi consiliere juridică şi consiliere psihologică şi consiliere de reinserţie în câmpul muncii, de reîntoarcere acasă. Vrem să creem aici un model de bune practici, astfel încât, dacă va avea succes şi cred că se va întâmpla asta, sa-l putem multiplica şi în alte comunităţi’, a mai declarat secretarul de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *