Shadow

Tabăra Interetnică de Artă Contemporană, ediţia a II-a, Aiud 2018

 

Ediţia a II-a a Taberei Interetnice de Artă Contemporană, eveniment organizat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, s-a desfăşurat la Aiud
La ediţia din acest an a manifestării au fost invitaţi 34 de artişti aparţinând celor 21 de etnii reprezentate în Parlamentul României. Tabăra Interetnică de Artă Contemporană Aiud 2018 a cuprins: ateliere de lucru (pictură, grafică, sculptură şi fotografie), două expoziţii retrospective: expoziţia doamnei Angela Tomaselli cu lucrări realizate în ultimii 30 de ani de activitate şi expoziţia semnată de Stefan Balog la împlinirea vârstei de 50 de ani, o expoziţie de maturitate a artistului aiudean, ampla şi incitanta expoziţie de final a taberei cuprinzând 68 de lucrări realizate de artiştii participanţi. Recitalul de muzică susţinut de Emilia şi Marius Moga, Dan şi Daniel Avram, reprezentaţia Trupei de teatru Skepsis din Alba Iulia cu o piesă de Eugen Ionescu, vizitele la Muzeul Unirii din Alba Iulia şi la Rimetea, sat reprezentativ pentru comunitatea maghiară, au întregit proiectul acestei importante manifestări.
Expoziţia de închidere a taberei, organizată în spaţiile Galeriei Inter-Art Aiud, s-a bucurat de prezenţa şi aprecierile unui numeros public iubitor de artă.
Invitat de onoare, dl. Sergiu Nistor consilier prezidenţial, a citit şi a înmânat Fundaţiei Inter-Art Aiud cele două distincţii prin care Tabăra de Artă Contemporană, ediţia II-a 2018 şi Expoziţia „Imaginile diversităţii” ce va avea loc luna aceasta la Parlamentul European din Bruxelles, se desfăşoară sub Inaltul Patronaj al Preşedintelui României, apreciind valoarea artistică a proiectului şi a expoziţiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *