Actiune caritabila pentru copiii rromi din Teleorman, interzisa in scoala pe motiv ca e politica

 

O actiune de recompensare a copiilor rromi pentru implicarea in activitatile scolare s-a desfasurat in curtea unui localnic din Blejesti, judetul Teleorman, dupa ce conducerea scolii a interzis evenimentul, considerand ca este unul politic. Inspectoratul Scolar Judetean spune ca e regretabil ca s-a intamplat asa ceva.
Partida Romilor Teleorman deruleaza, in perioada 19 – 26 octombrie, o actiune mai ampla de sprijinire a copiilor rromi care merg la scoala, “Ghiozdanul cu surprize”, aceasta avand ca obiectiv recompensarea si sprijinirea copiilor de etnie rroma care fac efortul de a merge la scoala si de a se implica in activitatea scolara.

Fondurile actiunii vin de la Guvernul Romaniei si sunt alocate minoritatilor nationale

In judetul Teleorman, organizatorii s-au confruntat cu reticenta autoritatilor locale si scolare, desi reprezentantul Partidei Romilor din Teleorman, Mielu Lixandru, a aratat ca la scoala din Blejesti a avut, in prealabil, o discutie cu directorul scolii, Petrica Trancan, care a agreat, in prima faza, propunerea organizatorilor evenimentului si chiar i-a ajutat sa identifice copiii rromi din fiecare clasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *