Shadow

Mii de țigani se adună pentru celebrarea patronului lor spiritual

Anual, în luna mai, sute de țigani din întreaga Europă merg în pelerinaj în orașul francez Saintes-Marles-de-la-Mer, lângă Arles, pentru a depune un omagiu patronului lor spiritual, “Black Sarah”. Ei străbat continentul în caravanele lor multicolre sau călare pe cai și poartă o statuie care o înfățișează pe sfânta Sarah.

Potrivit legendei, Sarah a fost servitoarea unei dintre cele Trei Marii care au fost primele care au aflat de Învierea lui Iisus Hristos. După moartea lui Isis și înainte de Învierea Sa, “Black Sarah” trebuia să ajungă din Camarague, o regiune din Franța, în Palestina, relatează

Se spune că Sarah era originară din partea de nord a Egiptului de atunci și ar fi fost mai exact servitoarea Mariei Iacob, cea care a fost prezentă la crucificarea lui Iisus. Ea a fost pentru prima dată consemnată în documentele religioase în anul 1521, fiind  portretizată drept o femeie miloasă care dădea mereu de pomană săracilor. Oamenii acelor timpuri au răspândit treptat zvonul că aceasta ar fi provenit dintr-o familie de nomazi. În acest fel, Sarah a devenit patronul spiritual al țiganilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *