Ortelec este cartierul-sat al Zalăului pe care bogaţii il fac fifty-fifty cu săracii

 

 

Cartierul zălăuan Ortelec este una dintre cele mai problematice zone din Zalău. Aici locuiesc, pe de-o parte, oameni bogaţi, care au ales să se aşeze într-o zonă liniştită şi să se ferească de aglomeraţia din oraş, iar pe de altă parte în Ortelec îşi duc veacul zeci de familii care trăiesc în sărăcie. Ortelec este cartierul în care clasa de mijloc e lipsă, iar discrepanţa între bogaţi şi săraci este mai evidentă ca în alte părţi ale Zalăului. Lângă o vilă impunătoare, o cocioabă din lut cu o curte mică, în care doi bătrâni îşi duc veacul.
Pentru cei avuţi, cartierul Ortelec a fost o posibilitate de a-şi construi vile mai aproape de natură. “nsă, sunt multe şi minusurile cartierului-sat.
Paul Maghiu, purtătorul de cuvânt al Citadin, spune că cei de la ecarisaj adună cei mai mulţi câini vagabonzi din Ortelec, de pe străzile Bujorilor şi Cetăţii. Cu toate acestea, seara, după ora 19.00, este o aventură încercarea de a traversa cartierul pe jos. Zeci de câini lăsaţi liberi de către proprietari se plimbă în voie pe străzi. Pentru că sunt învăţaţi să-şi apere teritoriul, orice trecător este un intrus numai bun de atacat, şi atacă în haită. Câte un copil care îşi face drum până la magazin are în faţă o provocare grea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *