Shadow

Germania speriata de creşterea „imigranţilor săraci”

 

Numarul “imigrantilor saraci” din Romania si Bulgaria a crescut de peste doua ori de la 64000 la 147.000. In iunie 2012, numarul acestora a ajuns la 185.000 si ar fi depasit 200.000 pana la sfarsitul anului trecut, transmite pentru publicatia La Libre corespondentul din Germania.
Situatia se poate agrava in contextul in care de la 1 ianuarie 2018 cetatenii bulgari si romani se pot stabili in mod liber in Germania. Federatia oraselor germane avertizeaza cu privire la o ??pierdere de prestigiu a Uniunii Europene?? care nu poate ameliora situatia romilor romani si bulgari, precum si in legatura cu existenta unor ??amenintari la adresa ordinii publice??.
Municipalitatea din Dusiburg si-a alocat cheltuieli suplimentare de 18 milioane de euro pentru a acoperi valoarea ajutoarelor pentru romi in acest an. In Mannheim costurile suplimentare pot ajunge la 30 de milioane de euro anul viitor.
Dortmund estimeaza ca pentru fiecare 100 de imigranti sunt necesare cheltuieli de 1 milion de euro in cazul solicitarilor de azil, 700.000 de euro pentru costurile legate de sanatate, 500.000 de euro pentru scolarizarea copiilor si 1,1 milioane de euro pentru masuri de integrare. De asemenea, romii care se stabilesc in Germania au, totodata, dreptul la alocatii familiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *