Proiect naţional în şase comuităţi botoşănene de romi

 

 

Potrivit celor precizate de Jupiter Borcoi, preşedintele Sucursalei Botoşani a APRPE, vor fi înfiinţate şase cluburi de educaţie nonformală pentru un număr de 120 de elevi, aflaţi în vulnerabilitate educaţională şi socială. Aceştia vor participa la activităţi extraşcolare în zilele de sâmbătă şi duminică, când vor primi şi o masă caldă, rechizite şi consumabile.

Totodată, se va dezvolta şi un program de mentorat şi consiliere pentru elevii romi şi părinţii romi din cele şase comunităţi beneficiare, în cadrul grupurilor de lucru  ”Şcoala şi comunitatea parteneri pentru educaţie”.

Pe 14 decembrie, este programat un concurs judeţean la care vor participa 60 de elevi şi 200 de membri APRPE. Concursul se va derula pe secţiunile obiceiuri şi datini de sărbători, muzică instrumentală sau vocală, dans tradiţional, teatru scurt pe tematica romilor, cu mesajul “Stop discursului instigator la ură împotriva romilor”, desen şi pictură, creaţie şi/ sau interpretare literar artistică.

Pentru copii va fi organizată şi o excursie în Suceava, în zilele de 25 noiembrie, 2 şi 8 decembrie. Organizatorii mizează pe participarea a 120 de elevi şi 30 de însoţitori. Excursia va include obiectivele Planetariu, Universitatea Suceava, Mc Donald’s, Mănăstirea “Sfântul Ioan cel Nou”, Cetatea de scaun, Muzeul Bucovina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *