Shadow

Un cetăţean german ajută familiile de etnie rom

 

Ajută copiii de etnie romă să se integreze la şcoală, îi motivează şi îi încurajează să îşi urmeze visurile. A venit tocmai din Germania şi, cu ajutorul autorităţilor locale, a pus la punct o grădiniţă pentru copiii din cartierul Combinat. Este vorba despre Elisabeth Reinhardt care a înfiinţat, împreună cu soţul Rolf, Asociaţia „House of the rising sun “, asociaţie prin care ajută copiii de etnie romă din cartierul Combinat.
„Elisabeth este în Făgăraş de trei ani şi tot de atunci a început să ajute familiile de etnie din Combinat. Am cunoscut-o şi eu şi am mers la domnul primar să îi prezentăm acţiunile pe care ea dorea să le facă aici. Anul trecut am şi înfiinţat Asociaţia House of the rising sun, eu fiind secretarul asociaţiei. Ce face, de fapt, această asociaţie? Se ocupă de copii. Îi ajutăm, îi îndrumăm, îi îngrijim, îi învăţăm îi îmbrăcăm şi încălţăm. Cam tot ce au nevoie “, ne-a explicat Nicoleta Hedea, secretar al Asociaţiei House of the rising sun.
A ajutat familii de etnie din Ucraina
Elisabeth este o misionară cu acte în regulă, asta pentru că timp de 10 ani a ajutat tot familii de etnie romă şi în Ucraina. Acolo a fost ajutată tot de autorităţile locale şi i-a învăţat pe romi cum să se gospodărească singuri, i-a ajutat pe copii să se ducă la şcoală. Apoi şi-a îndreptat atenţia către România şi a văzut că şi aici sunt mulţi oameni care au nevoie de ajutorul ei.
„Doar din blocul 6 sunt peste 60 de copii dornici să înveţe, de care asociaţia se ocupă. Grădiniţa funcţionează într-o clădire din Combinat şi acolo, de trei ori pe săptămână, se adună copiii şi fac diverse activităţi împreună cu Elisabeth “, ne-a mai explicat Nicoleta Hedea.
Ajutoare venite din Germania
Elisabeth, ajutată de soţul Rolf, a mers din casă în casă, a vorbit cu oamenii, a văzut ce nevoi sunt, cum sunt copiii îngrijiţi, neglijaţi, dar şi abuzaţi. ?i-a dat seama că poate ajuta doar educându-i pe copii, arătându-le celor mici că există o lume mai bună, arătându-le cât de importantă este educaţia, igienă, respectul, iubirea. Aşa a luat naştere grădiniţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *