O Tristete

Pentru unii oameni, singurătatea – sau, mai bine spus, solitudinea – este ceva greu de suportat despre „nerăbdarea de a scăpa de singurătate”
Presiunea socială e de a fi conectați nu doar online, ci și offline.Fotografiile postate pe Facebook
Avantajele lucratului în pijama se lovesc, astfel, de dezavantajele singurătății.
Dacă singurătatea poate fi îmblînzită, astfel încît să-și scoată la iveală și părțile sale bune? Discutînd despre asta cu un prieten, recent, mi-am dat seama că printre noi încă sînt oameni care resimt lipsa unei „găști”, atît femei, cît și bărbați care nu se simt în largul lor ieșind la un film neînsoțiți. Sau la teatru, sau la o cafenea, fără pretextul de a lucra acolo. Li se pare că un ies prea tare în evidență, se simt stingheri.

Ne hrănim anxietățile cu teama de a fi singuri (ba ajungem chiar față în față cu monștri mai mari, precum depresia), dar uităm să schimbăm puțin perspectiva și să ne savurăm momentele de liniște. Să ne folosim singurătățile drept pretext creator: putem, în sfîrșit, să ne ocupăm mai mult de noi înșine. Contez pe faptul ca nu ne mai luam in serios greselile de scriere in vartejul tastaturii atunci cand creierii ne sunt facuti varza de ceea ce ne inconjoara . Deci , intelegeti voi ….Peste ani , cand recitesti ce-ai povestit in jurnal, se poate intampla sa ai impresia ca esti indiscret,si anume ca parcurgi gandurile unei alte persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *