„Mafia alocațiilor pentru copii” ar putea seca Germania de bani. Schema prin care românii și polonezii primesc mii de euro pe lună

 

 

 

 

 

Sute de milioane de euro au fost cheltuite de Germania pentru alocații, o bună parte din acești bani mergând la copiii din Polonia și România.

Germania a plătit o sumă uriașă pentru alocații date copiilor aflați în străinătate. În 2018, conform Ministerului de Finanțe, suma plătită pentru copiii din străinătate a ajuns la 536 milioane de euro, fiind cea mai mare sumă alocată până acum în acest scop. Cu 200 milioane de euro mai mult decât în 2015 (plus 60 la sută), informează

O foarte mare parte din această sumă a ajuns în Polonia și din ce în ce mai mulți bani ajung și în România. În anumite cazuri, familii cu opt copii au beneficiat de peste 2000 de euro pe lună alocații.

Din câte se pare, 291.000 de copii din străinătate au primit aceste alocații, dintre care 30.000 sunt copii germani.

Potrivit legislației UE, străinii care muncesc în Germania și plătesc contribuții la asigurări sociale au dreptul la alocații germane pentru copii (204 euro/lună/copil), chiar dacă copilul trăiește în țara de origine, unde costul vieții e mai mic. Toate tentativele guvernului federal de a modifica această regulă au eșuat la Bruxelles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *