Shadow

Cătălin Cherecheş: Romii trebuie integraţi, iar soluţia stă la îndemâna autorităţilor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Situaţia cetăţenilor de etnie romă, care trăiesc în condiţii precare, trebuie să îşi găsescă rezolvarea în modul de abordare al autorităţilor locale, respectarea legilor în vigoare, dar şi asanarea unor posibile focare predispuse la infracţiuni, a declarat, miercuri, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

El a subliniat că în cazul romilor care trăiesc la periferia oraşului autorităţile judeţene sunt ineficiente şi în multe cazuri legea şi drepturile cetăţeneşti sunt ignorate.

“Aici vorbim în primul rând de copii, dar în acelaşi timp despre persoane care nu se află sub niciun fel de protecţie şi nu au niciun fel de condiţie de viaţă aşa cum comunitatea trebuie să le ofere, indiferent de ce etnie sunt, de gradul educaţional pe care îl au sau pe scara socială pe care se aşază. (…) Vreau să constatăm că ne aflăm într-o situaţie de urgenţă din acest punct de vedere şi să transmitem autorităţilor judeţene, dar şi celor care îşi desfăşoară activitatea la nivel naţional, starea de fapt din aceste comunităţi, astfel încât să putem demara o intervenţie foarte determinată pentru rezolvarea punctuală, pe fiecare zonă în parte, a condiţiilor şi a problemelor pe care le au cetăţenii din aceste zone. Trebuie să avem în vedere inclusiv asanarea unor astfel de zone, prin relocarea acestor cetăţeni şi crearea unor condiţii de viaţă mai bune”, afirmă Cătălin Cherecheş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *