Shadow

Se intampla in 2018 Romii mutati fortat in containere la marginea orasului Eforie

Evacuarea fortata a 10 familii de romi din Eforie a dat nastere unui nou scandal intre autoritatile locale si organizatiile pentru drepturile omului.
In timp ce viceprimarul din Eforie se lauda cu isprava facuta in presa locala, aratand ca familiile evacuate se bucura de conditii mai bune de locuit, alte trei familii au ramas fara acoperis, ei fiind nevoiti sa doarma sub cerul liber.

Peste 50 de persoane au fost mutate fortat, luna trecuta, dintr-o scoala abandonata unde fusesera mutate tot de autoritatile locale in toamna anului trecut, in containere.

Motivul mutarii, sustine viceprimarul Ion Ovidiu Brailoiu, este ca locuintele provizorii nu mai indeplineau conditiile igienico-sanitare necesare unui spatiu de locuit, dar si din cauza sesizarilor repetate ale cetatenilor din zona. Majoritatea persoanelor evacuate nu au un loc de munca, iar copiii nu frecventeaza cursurile scolare conform declaratiilor oferite de domnul viceprimar unui cotidian local.

Pe de alta parte, Centrul European pentru Drepturile Romilor (ERRC) atrag atentia ca numai opt din cele 10 familii au fost relocate in containerele modulare de tip locuinta, in timp ce doua familii au ramas sub cerul liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *