Shadow

Facilităţi suplimentare pentru studenţi pe segmentul de mobilitate academică

Studenţii şi studenţii doctoranzi vor beneficia, începând din noul an universitar, de dreptul de a li se recunoaşte creditele transferabile obţinute la alte programe de studii din cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ superior.

Până acum, ei beneficiau de recunoaşterea creditelor transferabile dobândite în condiţiile legii la alte instituţii de învăţământ superior acreditate/autorizate provizoriu din ţară sau din străinătate.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, mobilitatea poate fi pentru toate formele de învăţământ internă sau internaţională, respectiv definitivă sau temporară.

“Flexibilizarea mobilităţii academice a studenţilor, reglementată prin noua metodologie şi aprobată prin ordin de ministrul interimar al Educaţiei Naţionale, Valer-Daniel Breaz, este un răspuns la solicitările mediului academic”, precizează sursa citată.

Mobilitatea academică se poate efectua ca urmare a demersului studentului/studentului doctorand, în baza existenţei unor acorduri interinstituţionale, cu acceptul instituţiilor de învăţământ superior acreditate/autorizate provizoriu, după caz, de provenienţă, respectiv primitoare.

Faţă de metodologia anterioară, prin noul act normativ se reglementează posibilitatea ca studenţii să poată beneficia de mobilitate academică definitivă şi în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ superior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *