Primăria Sectorului 5 a luat spațiul în care activa ONG-ul lui Valeriu Nicolae: „Probabil o să folosesc casa proprie”

Consiliul Local Sector 5, unde PSD are majoritatea, a aprobat darea în folosință gratuită către Asociația Grupul de Acțiune Locală „Împreună dezvoltăm sectorul 5” a unui spațiu de 81 mp, având destinaţia sală de clasă, situat în incinta Școlii 136, începând cu 1 septembrie 2019 – pentru o perioada de 4 ani. Grupul ar fi obținut o finanțare europeană de 4 milioane de euro pentru a lucra cu copii din zona Ferentari (meditații, mentorat, activități sportive, șase zile pe săptămână) pentru reducerea gradului de marginalizate socială, sărăcie și îmbunătățirea rezultatelor la învățătură.

Proiectul a stârnit numeroase controverse deoarece în spațiul respectiv voluntarii conduși de Valeriu Nicolae ajutau săptămânal, de 12 ani, peste 100 de copii marginalizați să își facă temele, iar mai multe organizații acuză într-o, că acești oameni sunt practic alungați.

”Solicitarea Asociației Grupul de Acțiune Locală „Împreună dezvoltăm sectorul 5” se bazează pe faptul că este singurul Grup de Acțiune Locală din București care a obținut finanțare în etapa a III-a. Conform Ghidului Solicitantului, după câștigarea etapei a II-a, Grupul de Acțiune Locală obține în momentul lansării etapei a IV-a (finală) finanțarea proiectelor propuse prin asociație, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și Programul Operațional Regional 2014-2020 în valoare de 4.000.000 euro”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de majoritatea PSD din Consiliul Local Sector 5.

Înainte de ședința de Consiliu Local mai multe grupuri civice au cerut Primarului Sectorului 5 ridicarea imediată a interdicției impuse voluntarilor și copiilor de a mai folosi spațiul respectiv, iar aleșilor locali să se delimiteze de această acțiune și să respingă categoric decizia primarului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *