Shadow

Cum e să fii mireasă săracă

Văd cum se distribuie masiv o fotografia asta și toată lumea râde până rămâne fără aer. “S-a măritat țiganca”, “așa se poartă, e cu model”, “jeguri penale” sunt doar câteva dintre comentariile lăsate la poza asta.

Dragii si dragile mele, aveți în fața voastră sărăcia moștenită. Două copile sărace, din părinți săraci, din bunici săraci ce vor naște prunci veșnic săraci, așa cum se întâmplă pe la noi. Români și țigani deopotrivă. Așa arată sărăcia… Mulți nu aveți de unde să o cunoașteți pentru că ați fost crescuți în boluri de cristal, iar acum, imaginea asta grotească vă amuză, pentru că nu știți cum e să fii în pielea unui om sărac. Nu vreți nici măcar să vă imaginați cum este să nu ai apa caldă la nas, căldură iarna și mâncare bună la orice oră din zi sau din noapte. Tot ce este altfel față de viața voastră roz luați în batjocură, pentru că e mai simplu decât să ajutați. Iar asta este atât de trist…

Niciun om nu își dorește să mănânce cartofi o viață întreagă, sau sa fie afundat până la genunchi în noroi, chiar în ziua nunții sale.

Niciun om nu își dorește să adoarmă flămând, sau să își privească părinții murind pentru că nu au bani de medic. Dar voi nu aveți de unde să știți, sau cum să înțelegeți ce se întâmplă în jurul vostru dacă priviți prin ochelarii de cal ce vă arată doar ce viață bună aveți voi!

Casă de piatră, Să ai noroc și fericire! La fel și toți cei ce te înțeleg! Iar celor ce te iau în batjocură, le doresc să nu aibă nici măcar o zi viața și chinul tău, și mai ales, le doresc să li se lumineze mintea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *