Shadow

Mures: Demisia primarului Florea, ceruta la mitingul organizat de platforma civica Aresel

Peste 150 de persoane au participat, vineri, in centrul municipiului Targu Mures la un miting organizat de platforma civica Aresel, cerand demisia primarului Dorin Florea pentru declaratiile acestuia referitoare la necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea nasterii unui copil si a unei anchete sociale in cazul celor care doresc sa aiba copii.

De asemenea, protestatarii i-au cerut primarului Dorin Florea sa isi ceara iertare, public, atat comunitatilor de rromi, cat si tuturor cetatenilor pentru declaratiile din ultimele zile.

“Astazi e o zi istorica. Rromii, pentru prima data in ultimii 30 de ani ies in strada sa isi spuna ferm punctul de vedere, fiindca astfel de declaratii ca cele ale primarului Daniel Florea nu sunt in regula in secolul 21, in Romania. Este o pozitie ferma pe care o avem, in care sanctionam astfel de declaratii, care dau spre sovinism, noi il numim nazism electoral.

Motivul pentru care primarul a facut aceste declaratii a fost ca sa ia voturile romanilor prin acest rasism latent care se afla in spatele capetelor fiecarui roman. Este un subiect pe are il abordam la fiecare patru ani, il rascolim si manipulam oamenii, il folosim in interes personal. Nu cred ca domnul Florea e a atat de rasist pe cat declara, dar e irelevant. Actul politic pe care l-a facut aici este unul de razboi civic, un act de instigare la ura intre etnii, iar acest lucru trebuie sanctionat si trebuie sa ne asiguram ca acest domn nu va mai candida. Ne dorim sa isi ceara scuze si ne dorim sa isi dea demisia”, a declarat Nicu Dumitru, de la Platforma Aresel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *