Ciorba sau Bors tiganesc ( traditional)

————————————–
Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba mai acra. Asadar, sa vedem despre ce este vorba.
————————————————————————–
Ingrediente:

– 300 gr de carne de porc;

– 3 cartofi;

– 2 cepe;

– o sfecla rosie medie ;

– 100 gr de varza;

– 3 rosii;

– 2 morcovi;

– 4 linguri de untura;

– sare;

– piper;

– leustean;

– apa.
——————————————————–
Mod de preparare:

– taie carnea de porc cubulete si pune-o la prajit in doua linguri de untura.

– taie separat cartofii, morcovii, sfecla, iar ceapa curat-o si tai-o marunt.

– taie varza fideluta, iar rosiile in felii mari.

– pune toate legumele, mai putin rosiile, intr-un ceaun cu doua linguri de untura si lasa-le sa se inabuseasca, dupa care adauga apa si lasa amestecul sa fiarba.

– pune rosiile in vasul in care s-a prajit carnea, apoi amesteca-le pe toate, adauga apa clocotita, potriveste cu sare si piper si lasa sa fiarba aproximativ 30 minute.

– la final, adauga leusteanul tocat.

Pofta buna!
ps. eu cu asa ceva am crescut !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *