Shadow

Rulada din carne de pui cu legume !!

————————————————-
Azi am gatit ceva usor si bun . o rulada din carne de pui cu legume. Este buna si pentru DIABETICI . Am sa va dau reteta pas cu pas.
———————————————————————
Ingrediente:
– 6 pulpe superioare de pui fara piele si os (800g)
– 3 oua
– 5 ciuperci marisoare
– 1 ardei kapia rosu (am adaugat si 1/2 ardei ascutit portocaliu)
– 3 castraveciori murati
– sare si piper macinat
———————————————————————-
Mod de preparare ”
4 pulpe le-am transformat in pasta de carne cu ajutorul robotului de bucatarie. Este foarte important ca aceasta pasta sa fie fina, altfel rulada se va desface bucati cand vom incerca sa o feliem la final. Daca nu aveti robot de bucatarie, treceti carnea de pui de 2-3 ori prin masina de tocat.
Celelate 2 pulpe de pui le-am taiat cuburi potrivite.
Ciupercile, adreiul kapia si castravetii murati le-am taiat cubulete mici.
Intr-un castron incapator am pus pasta de carne, carnea taiata cuburi, legumele taiate marunt, ouale, sare si piper macinat.
Le-am amestecat bine pana am obtinut o compozitie omogena.
Pe masa am intins o bucata de folie de aluminiu si am format pe ea un sul din compozitia de carne cu legume. Sulul nu trebuie sa fie nici prea subtire si nici prea gros si trebuie sa aiba aceeasi grosime la ambele capete.
Am strans folia cu grija in jurul sulului de carne, cat s-a putut de strans, apoi l-am invelit cu inca o bucata de folie de aluminiu, pentru mai mare siguranta.
Rulada obtinuta am asezat-o cu grija intr-o tava cu peretii inalti, in care am turnat apa cat sa ajunga la jumatatea inaltimii sulului.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 50 minute.
Dupa ce a trecut acest timp necesar gatirii, am scos rulada din tava, am golit tava de apa, am ajezat inapoi rulada in tava, am desfacut cu grija folia de aluminiu si am bagat tava inapoi in cuptor, pe raftul de sus de data asta, pentru inca 15-20 minute.
Cand rulada a prins culoare aurie, am scos tava din cuptor.
Inainte de a fi feliata trebuie lasata sa se raceasca bine.
Se feliaza foarte frumos si usor cu un cutit bine ascutit. In sectiune arata foarte frumos si doar privind-o iti lasa gura apa Se pot folosi si alte legume, cum ar fi: fasole verde, mazare, morcov, telina, boabe de porumb, fasole boabe, etc. Important este sa transformati carnea in pasta cat mai fina si sa nu puneti mai multe legume decat carne.
—————— pofta buna !!! ———————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *