Shadow

Pulpe de pui in sos de rosii cu legume si usturoi

Ingrediente

6-7 pulpe superioare de pui, 1 cutie de roşii cubuleţe în bulion sau o cană de bullion, 2 ardei grasi, 2 ceape, 2 căpăţâni de usturoi, 1 morcov, 1 cană supă de pui, 1 linguriţă boia, sare si piper dupa gust, ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pulpele de pui se spala,se portioneaza si se curata de eventualele pene ramase, apoi se sterg usor cu un servetel de bucatarie pentru a absorbi excesul de apa. Se pune la incins intr-o tigaie putin ulei, apoi se  pun pulpele la prajit si se rumenesc usor pe ambele parti. Dupa ce s-au rumenit se scot intr-un bol si se lasa deoparte.

Legumele se curate si se taie in fasiii mai mari. Intr-o cratita se pune putin ulei se calesc legumelele(ceapa, ardeiul,morcovul), se adauga peste ele 1 lingurita de boia si un praf de sare. După ce s-au călit se adauga o cană de bulion de casă sau o conservă de roşii cubuleţe. Pulpele rumenite se adauga în acest sos şi se toarna peste o cană de supă de pui. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se acopera cu un capac . Se lasa sa fiarba la foc mic pana ce sosul incee sa scada iar carnea  să se înmoaie carnea şi să se pătrundă de aroma sosului. Când sosul este aproape scăzut, se adăgă usturoiul mărunţit din cuţit, se amesteca bine si se mai lasa 1-2 minute pe foc, să-şi lase usturoiul aroma în sos, apoi se opreste focul si pot fi servite alaturi de o garnitura de salata,orez sau piure.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *