Rețetă tradițională – Sărmăluțe tradiționale ungurești

Ingrediente necesare:

  • 1 kg carne de porc
  • 200 g orez
  • 4 cepe
  • untură
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper negru
  • maghiran
  • boia de ardei dulce
  • 2 ouă
  • 2 kg varză
  • 400 g salam
  • 800 g smântână
  • făină
  • 8 cotlete de porc

Mod de preparare:

1. Pentru început, dăm carnea de porc prin mașina de tocat.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa mărunt. Orezul îl punem la fiert într-un vas cu apă.

3. Când sunt gata, amestecăm ingredientele menționate mai sus.
Adăugăm condimentele, ouăle și amestecăm foarte bine.

4. Frunzele de varză le adăugăm într-un vas cu apă clototită. Le fierbem timp de 3-5 minute, pe urmă le așezăm pe un platou.

5. Aranjăm umplutură pe frunzele de varză și formăm sarmalele.

6. Tăiem o ceapă mărunt și o prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.

 

7. Adăugăm câteva frunze de varză murată și amestecăm bine, pe urmă turnăm compoziția într-un vas adânc.

8. Pe deasupra, adăugăm sarmalele și bucățele de salam afumat.

9. Acoperim cu un capac și fierbem la foc moderat, timp de 50 de minute.

10. Într-un bol separat, amestecăm smântâna cu făină.

11. Acoperiți sarmalele cu un strat de smântână, apoi aranjați salamul afumat și cotletul de porc prăjit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *