Ciorbă de perișoare de post – Rețetă foarte gustoasă și foarte sățioasă

Pentru a pregati ciorba de perisoare vegetariana ai nevoie de: 2 morcovi mari, un pastarnac, o radacina de patrunjel, o jumatate de bucata de telina, un ardei rosu gras, o ceapa de marime medie, zeama de lamaie sau bors dupa preferinte, frunze de leustean si de patrunjel pentru gust si culoare.

Pentru perisoare vei avea nevoie de: 2 cepe mari, 100 de grame orez alb sau basmati, 100 grame de granule de soia fiarta, 3 linguri de seminte de in macinate, 4 linguri de fulgi de ovaz (ii gasesti in comert sau poti macina ovazul in rasnita de cafea), 2-4 linguri de faina de grau, si condimente dupa gust (sare si piper).

Pasii sunt: caleste pastarnacul, telina si morcovii taiate in cubulete in putin ulei de floarea-soarelui. Intr-o oala de 3-5 litri pune ceapa intreaga si ardeiul, sare si adauga legumele calite.

Lasa sa fiarba iar dupa 30 de minute adauga zeama de lamaie sau bors pentru a-i da un gust acrisor. Perisoarele se prepara astfel: caleste cepele tocate marunt la care adaugi orezul spalat si lasa totul la foc.

Adauga restul ingredientelor: granulele de soia si faina, impreuna cu condimentele.

Formeaza din acest amestec perisoarele si fierbele in apa cu sare, iar apoi pune-le in supa de legume pregatita anterior.

Vei avea parte de o ciorba de perisoara foarte gustoasa si astfel nu vei simti niciun efort alimentar in perioada postului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *