Ficatei inabusiti cu vin si usturoi

Mod de preparare:
Spalam bine ficateii, ii lasam in apa rece 15-20 de minute, apoi ii punem intr-o strecuratoare. Ii trecem sub jet de apa rece si ii lasam sa se scurga bine.
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam ficateii scursi.
Ii prajim usor pe ambele parti pana isi schimba culoarea, apoi adaugam vinul si-i lasam sa fiarba acoperit aproximativ un sfert de ora sau pana ficateii sunt bine patrunsi si lichidul din cratita mai scade. Din cand in cand amestecam usor in ei avand grija sa nu-i sfaramam. Spre sfarsit adaugam usturoiul zdrobit si asezonam cu sare si piper. Cand sunt gata, presaram peste ei marar tocat. Ii sevim alaturi de mamaliguta si muraturi sau garnitura preferata. Foarte simplu de facut si tare buni sun acesti ficatei inabusiti cu vin si usturoi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!

Ingrediente:
1 kg ficatei de pui
200 ml vin alb
5-6 catei de usturoi
3- 4 linguri cu ulei
sare
piper
cateva fire de marar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *