Shadow

Festivalul Etniilor, cu dansuri și expoziție foto. La Muzeul Satului Bănățean

La Muzeul Satului Bănățean din Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului Etniilor. Sârbi, germani, maghiari, bulgari, slovaci, romi, evrei, ucraineni, aromâni vor urca pe scenă și vor reda spiritul autentic bănățean. Vizitatorii vor putea admira și expoziția foto „Banatul – casa cu două pridvoare
Festivalul Etniilor se află deja la cea de-a XX-a ediție. Anul acesta va avea loc pe 6 iunie, la ora 17. Zece formații de cântece și dansuri vor reda atmosfera Banatului de altădată pe scena din incinta Muzeului Satului Bănățean.

Vor participa:
Ansamblul de dansuri germane „Edelweiss” din Deta, Ansamblul „Necea” al Asociației „Cârlibana” din Dudeștii Noi și Vasile Topa, solist al grupului „Vocea Pindului” din partea aromânilor, Ansamblul de cântece și dansuri maghiare „Bokreta” din Timișoara, Ansamblul „Sveti George” din Stanciova, Formația „Huțulii din Banat” din Remetea, Ansamblul „Zoloti Druzi” din Știuca, Ansamblul de dansuri bulgărești „Palucenka” din Dudeștii Vechi, Ansamblul copiilor rromi din Măguri, Corul „Shalom” din Timișoara, Ansamblul folcloric „Salasan” din Nădlac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *