Shadow

O nouă zi, noi TENSIUNI la Otaci. Peste 100 de romi au blocat o stradă din oraș

Scandalul de la Otaci continuă și astăzi. Peste 100 de persoane de origine romă au ieșit în locul unde ieri au avut loc altercații pentru a cere dreptate. Aceștia susțin că grupul de moldoveni și ruși care s-au năpustit peste ei, a fost organizat.

Ordinea publică este asigurată de poliție, inclusiv de către ofițerii de la “Fulger”. Oamenii legii au format un cordon pentru a nu permite ca romii să se deplaseze la Primărie sau la casele localnicilor.

Amintim că, ieri, mai mulţi locuitori ai oraşului Otaci s-au luat la pumni în plină stradă. Totul ar fi început de la un incident care s-a produs acum câteva zile, când un grup de adolescenţi au fost bătuţi de câţiva bărbaţi în stare de ebrietate. Situaţia a ieşit de sub control joi dimineaţă când mai mulţi oameni s-au încăierat.

Mama fetei care se afla cu cei doi adolescenţi în momentul în care au fost atacaţ a povestit că totul s-a întâmplat în timp ce fiica ei, împreună cu doi băieţi s-au pornit la o plimbare spre râul Nistru. Pe drum câţiva bărbaţi beţi s-ar fi agăţat de fată şi i-ar fi luat la pumni pe prietenii ei. Potrivit femeii, cei doi adolescenţi s-au ales cu mai multe traumatisme, iar unul dintre ei se află acum la spital. La adunarea improvizată a asistat şi ea. Atât femeia, cât şi primarul oraşului susţin că în timpul încăierării cineva ar fi pulverizat cu spray lacrimogen, iar printre cei care au avut de suferit este şi preşedintele raionului Ocniţa, Iurie Plopa, care a venit pentru a aplana conflictul.

Președintele raionului Ocnița a menționat că altercațiile au început după ce trei romi i-au provocat pe oamenii care au venit să le ceară lor socoteală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *