TOCANITA DE VITEL CU CIUPERCI SI SOS CREMOS DE SMANTANA

TOCANITA DE VITEL CU CIUPERCI SI SOS CREMOS DE SMANTANA

Tocanita de vitel cu ciuperci si sos cremos de smantana. O mancare de vitel cu smantana, ciuperci si legume de primavara (ceapa, morcovi, ardei, mazare). Cum se face tocanita de vitel cu legume si sos cremos? Blanquette de veau printanière cu mazare, ardei si ciuperci este foarte gustoasa si usor de preparat.

Tocanita de vitel cu ciuperci si sos cremos de smantana reteta savori urbane

Ne place mult tocanita de vitel si o prepar mai ales din pulpa. Aceasta are nevoie de un timp de gatire mai indelungat pentru a se fragezi. Din aceasta mancare de vitel nu lipsesc ceapa si usturoiul si puteti jongla cu restul elementelor, dupa gust. Eu am ales sa pun mazare verde si ardei rosu pe langa ciuperci insa puteti sa le lasati deoparte daca nu va plac.

Stiu ca majoritatea tocanitelor de vitel se fac cu sos rosu (chiar va invit sa cititi reteta ardeleneasca aici) insa acesta nu este obligatoriu

Sunt foarte gustoase si tocanitele „albe”, cu smantana, cum ar fi escalopul de vitel cu ciuperci (reteta aici) sau un fricassee cu galbiori (reteta aici). Sa nu uitam celebra reteta de blanquette de veau (aici).

In cazul de fata este o blanquette de veau printanière (de primavara). Am dorit sa fac o tocanita de vitel cu iz de primavara, cu culori deschise si vesele 🙂 Si mi-a reusit! Smantana folosita este una dulce pentru frisca, cu 30% grasime (smantana naturala nu imitatie „pentru gatit”.

Ingrediente – savoriurbane.com
700 g pulpa de vitel sau porc
2 legaturi de ceapa verde sau 2-3 cepe medii sau mix intre ele
3-4 catei de usturoi (sau cateva fire de usturoi verde)
1 morcov
500 g ciuperci proaspete champingon (albe sau brune)
1 ardei gras alb (galben)
1 ardei rosu sau kapia
4 linguri de ulei
50 g de unt
sare, piper
200 ml vin alb sec (Riesling)
Optional: 200 g mazare verde boabe sau pastai de fasole verde
200 ml smantana dulce pentru frisca cu 30% grasime
1 lingurita rasa de faina (optional)
verdeata tocata pentru final: marar si patrunjel verde
putin suc de lamaie (dupa gust)
Garnituri potrivite:
cartofi natur
orez fiert simplu
paste simple
cuscus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *