Shadow

Experienţă extraordinară pentru două familii de refugiaţi. Cum şi-au dat mâna românii, maghiarii şi romii ca să-i ajute

Apoi se duc la o căsuţă de lemn din parcare ca să cumpere câte un hot dog pentru fiecare. Nu am găsit numele firmei pe net, altfel le dădeam tag, dar era un nume unguresc/secuiesc. Vor să plătească, cum au făcut peste tot, dar vânzătorul de acolo refuză să le ia banii. Le spune că pentru ele este gratuit şi le urează toate cele bune! Drum oarecare din Târgu Mureş. Două maşini opresc, copilul cel mic avea nevoie să stea pe oliţă. Muncitorii din zonă (inclusiv ţigani/rromi – scuze, chiar nu mai ştiu cum este corect) săpau ceva pentru gaze/apă vin imediat să vadă dacă au nevoie de ajutor. Nu aveau nimic la ei, dar au încurajat cum au putut, prin semne. Plus “F… Putin!”. La plecare au oprit traficul ca să poată ieşi maşinile pe drum.
Două familii de ucraineni, refugiaţi din calea bombelor armatei ruse, au trăit o experienţă deosebită în România. Aici, toţi cei pe care i-au întâlnit au făcut câte ceva ca să-i ajute
Solidaritatea românilor faţă de ucraineni nu este o simplă vorbă în vânt, o demonstrează faptele. Iar asta se întâmplă indiferent că este vorba despre români, maghiari, romi sau alţi cetăţeni care trăiesc aici. Pe grupul de Facebook Diaspora Europeană, Gabriela a descris o experienţă deosebită trăită de două familii de ucraineni care s-au refugiat în România. „Parcarea Kaufland din Târgu Secuiesc. Două maşini cu refugiaţi ucraineni (3 femei+3 copii) opresc să cumpere nişte medicamente de la farmacie.
Deşi voiau să ajungă la Oradea, oboseala face ca maşinile să oprească lângă Târgu Mureş, la La Poiata Retreat (proprietarii englezi, plus o familie ucraineană care stă deja la ei), văzuseră pe net că primesc refugiaţi. Au primit masă caldă, o cameră călduroasă şi un film cu Mr. Bean în vacanţă, chiar şi un tort. Au apărut zâmbetele şi relaxarea. Mândru de România mea, indiferent de etnia/naţionalitatea celor care locuiesc în ea!!!” LE: În sfârşit am reuşit să punem omenia mai presus de naţionalitate, culoare politică, religie etc. Felicitări!”, a Gabriela, cea care a relatat întâmplarea pe grupul de Facebook Diaspora Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *