Shadow

Vrea înfiinţarea unui stat independent al rromilor

Liderul formaţiunii naţionaliste slovace SNS, Jan Slota, propune crearea unui stat independent al romilor.

Politicianul slovac susţine că o ţară a rromilor este soluţia „ideală” pentru grupul etnic. „Ar fi ideal să fie înfiinţat un stat independent pentru această etnie”, a declarat liderul SNS, partid care a făcut parte din Executivul de la Bratislava în perioada 2006 – 2010.
Cunoscut pentru discursurile împotriva rromilor şi împotriva ungurilor, Slota susţine că ţiganii nu au nimic în comun cu „filosofia de viaţă şi caracterul slavonilor”. „Nu ne-am apropiat deloc unii de ceilalţi în în ultimele secole”, a subliniat el. Politicianul naţionalist mai vrea plasarea copiilor rromilor în internate speciale, pentru a fi educaţi şi îngrijiţi.
Slota a făcut apel la o abordare mai strictă faţă de romi, propunând plasarea în internate a copiilor acestei etnii. Reprezentanţii comunităţii de rromi din Slovacia, care numără oficial 89.000 de membri (din populaţia de 5,4 milioane de locuitori a Slovaciei), neoficial 350.000, au declarat că nu-şi doresc un stat al lor şi că dacă ar fi vrut să aibă o ţară a lor ar fi ajuns singuri la ideea aceasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *