Shadow

Lansare proiect “Terni Godi – Despre puterea de a visa”

dezvcomnAgenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” lansează luna aceasta proiectul „Terni Godi: Despre puterea de a visa”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2015, în cadrul Fondului ONG în România,  cu un buget total de 78.000 euro. Proiectul se va desfășura în regiunea Sud-Muntenia (București, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Prahova) pe o perioadă de 12 luni și își dorește să sprijine ințiativa de a schimba discursul care îi prezintă pe romi “ca pe un grup vulnerabil și anomic ” într-un discurs care prezintă romii ca “resursă”.
Promovarea educației ca modalitate de reușită în rândul copiilor și a părinților romi din România reprezintă obiectivul principal al proiectului, iar beneficiarii sunt reprezentați de peste 400 de copii, elevi ai claselor V-VIII din școli cu un număr semnificativ de romi, peste 300 de părinți romi, peste 50 de cadre didactice și 10 tineri multiplicatori.
Rezultatele așteptate urmăresc să pună în evidența satifacerea nevoilor din vârful piramidei lui Maslow (stimă de sine, autorealizare) prin promovarea modelelor rome de succes care demonstrează că oricine poate depăși greutățile vieții dacă visează, își dorește și muncește îndeajuns de mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *