Vinete umplute cu piept de pui

vinete-umplute-cu-piept-de-pui-800x600-20514Ingrediente
2 vinete
1 piept de pui dezozat fiert sau la gratar
1 ceapa medie
1/2 lingurita cimbru
1/2 legatura de marar
1 ou 100 ml ulei
2 linguri de vodca (sau vin alb)
1 rosie feliata pentru decor
80-100 g cascaval ras
Preparare
Învaţă să prepari nişte pulpe de pui cu o glazură deosebită, crocantă şi aromată, din miere şi muştar franţuzesc. Vezi reţeta simplă cu care vei vrăji toţi invitaţii, mai ales dacă serveşti alături de orez sau legume.
Mod de preparare:
Vinetele umplute cu piept de pui sunt delicioase si se prepara foarte repede. Pentru aceasta reteta taiem vinetele pe lungime si le scobim de miez. Taiem cubulete miezul de vinete si carnea. Tocam marunt ceapa si o calim. Adaugam peste ceapa miezul de vinete iar peste 2 minute carnea si lasam la foc mic sa fiarba cam 5 minute, pentru a se intrepatrunde aromele. Punem apoi 1 ou, 2 linguri de vodca, mararul tocat marunt, sare si piper si le mai lasam la foc mic cam 1 minut.
Oparim vinetele in apa cu putina sare. Le scoatem, le scurgem si le punem in tava. Umplem vinetele cu amestecul din tigaie si dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Cu 5 minute inainte sa scoatem vinetele umplute cu piept de pui presaram peste acestea cascaval ras.
Mod de servire:
Vinetele umplute cu piept de pui le putem servi calde, cu smantana.

S-aveţi poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *