Vrăjeli adevărate – 7 septembrie 2015

vrajeliSituaţie complicată la Consiliul Judeţean Vâlcea. Odată cu demisia lui Teodor Trancă şi decesul lui Ion Cîlea, s-a ajuns ca plenul CJ Vâlcea să numere 31 de consilieri judeţeni, situaţie care poate duce uşor la alianţe de conjuctură. Iată că au trecut 40 de zile de la demisia lui Teodor Trancă şi încă nu s-a găsit un înlocuitor. Juriştii şi conducerea CJ Vâlcea se dau de ceasul morţii să găsească o soluţie juridică la acest subiect, asta pentru că Teodor Trancă a fost ales în 2012 pe listele PP-DD, partid care… a dispărut între timp de pe scena politică. În baza Ordonanţei nr. 55/2014, Trancă a trecut ulterior la PSD, însă legea a fost declarată neconstituţională, deci nici din acest partid nu se poate alege un supleant.

În data de 1 septembrie, primarul interimar Ion Gigi Matei a semnat autorizaţia de construire pentru realizarea obiectivului “Prelungire bulevardul Tineretului spre Nord între strada Gib Mihăescu şi strada Libertăţii”. Este un proiect deosebit de important pentru oraş şi asteptat de mulţi ani de râmniceni pentru că va descongestiona traficul auto între cartierele Ostroveni şi Libertăţii şi va pune în valoare utilitatea pasajului suprateran “Tudor Vladimirescu”.

O cincime din valoarea creditelor restante acordate de băncile din România o reprezintă datoriile înregistrate în doar trei judeţe ale ţării. Vâlcea, Giurgiu şi Sălaj sunt pe primele trei locuri în statistica întocmită de Banca Naţională a României în ceea ce priveşte sumele împrumutate pe care băncile nu le-au primit la timp. În judeţul Vâlcea se înregistrează restanţe pentru 21,6% din valoarea creditelor, mai exact – aproximativ 513 milioane de lei, echivalentul a 115 milioane de euro.

Nicoleta Păun a câştigat concursul Miss Poliţie, organizat de curând de Asociaţia Bărbaţilor Poliţişti din România. Comisarul şef Nicolae Sărdărescu a fost preşedintele juriului. Felicitări celei mai sexy dintre poliţistele cu floare la ureche şi amenzi fără număr în poşeta din dotare! Mai glumim şi noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *