Shadow

Active Watch pregateste romi in domeniul medical

Pana in ianuarie 2014, ActiveWatch, Agentia de Monitorizare a Presei, implementeaza proiectul “O generatie de specialisti romi în domeniul medical”, care va fi realizat în parteneriat cu Fundatia Roma Education Fund România, Asociatia Medicilor Rezidenti, Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN si Open Society Institute.

Principala componenta de interventie directa din cadrul proiectului O generatie de specialisti romi în domeniul medical este programul de burse educationale si de dezvoltare personala în domeniul medical adresat tinerilor apar?inând minorita?ii rome. Programul are capacitatea sa sustina 500 de studenti si elevi romi în anii academici 2011 – 2012 si 2012 – 2013.
Tinerii apr?inând minorita?ii rome vor putea alege între doua sectiuni de pregatire, în functie de etapa educationala în care se afla.
Componenta de burse, mentorat si tabere de advocacy se adreseaza studentilor la facultatile de medicina si farmacie sau colegii medicale, medicilor rezidenti si elevilor la scoli postliceale medicale. În anul scolar 2011-2012 scoatem la concurs 80 de locuri pentru tinerii romi interesati sa îsi continue studiile în domeniul medical.
Cea de-a doua sectiune se refera la  taberele de motivaresi  este construita pentru sustinerea si acordarea de pregatire în regim gratuit la biologie, chimie si fizica, elevilor de liceu care în anul scolar 2011-2012 vor fi clasa a XII-a sau a XIII-a. În anul scolar 2011-2012 scoatem la concurs 200 de locuri pentru tinerii romi interesati sa sustina examenul de admitere în institutii de învatamânt cu profil medical.

Leave a Reply

Your email address will not be published.