Shadow

Ministrul francez de Interne neaga caracterul discriminatoriu al reuniunii “asupra problemelor de comportament ale unor nomazi si romi”

Ministrul francez al Afacerilor Interne, Brice Hortefeux, susţine că reuniunea de miercuri “asupra problemelor de comportament ale unor nomazi şi romi” nu are caracter discriminatoriu la adresa ţiganilor, după cum a criticat presa franceză şi cea europeană.
Preşedintele Nicolas Sarkozy a convocat pentru miercuri o şedinţă la Palatul Elysee în urma căreia să se ia măsuri împotriva persoanelor de etnie romă care încalcă legea, şeful de stat francez fiind din ce în ce mai preocupat de creşterea delincvenţei în rândul ţiganilor.La începutul săptămânii, secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, a făcut apel la o acţiune europeană împotriva romilor care încalcă legea. “Nu este vorba despre stigmatizarea unei comunităţi sau a unor state. Dar ne confruntăm cu o problemă reală şi a venit vremea să ne ocupăm de ea. Există 11 milioane de romi în Europa şi nouă milioane au paşaport al UE, a afirmat secretarul de stat francez, subliniind că principala responsabilitate le revine ţărilor de origine ale acestor persoane. România este principala vizată”, a declarat luni Lellouche, potrivit “Le Monde”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *